TN Vs. STM !

För skojs skull, låt oss titta på likheterna mellan Twelfth Night, en av Shakespeares komedipjäser, och filmen She's the man, en komedifilm med Amanda Bynes i huvudrollen.

Okej, låt oss börja med att förklara vad båda dessa underhållnings..grejerna handlar om.

HANDLING

Twelfth Night handlar om en kvinna som har en tvillingbror. De blir separerade av en båtkrasch och kvinnan kommer till ett ställe där hon möter en kapten som berättar om en hertig som trånar efter en vacker kvinna. Men denna vackra kvinna har svurit att inte gifta sig eftersom hon sörjer sin döda bror.
Huvudpersonen förklär sig till man och börjar jobba åt hertigen, och får till uppgift att ge hertigens kärleksförklaringar till hans älskade. Men sen blir den vackra kvinnan blir förälskad i den utklädda kvinnan, och den utklädda kvinnan är förälskad i hertigen.
Tvillingbrodern anländer till platsen precis i tid att bli friad till av den vackra kvinnan, som inte kan se skillnad på honom och systern i manskläder. Den utklädda kvinnan tar av sig sin manskostym och hertigen inser då att han är förälskad i henne. Det slutar lyckligt för alla (nästan).

She's the man handlar om en tjej som har en tvillingbror. De blir separerade då han åker iväg för att följa sina drömmar, och hon får ta hans plats i skolan. Hon klär ut sig till kille och får reda på att hennes rumskompis är förälskad i en vacker tjej, men denna tjej är inte direkt intresserad av någon.
Så huvudpersonen gör ett avtal med sin rumskompis att hon ska hjälpa honom få tjejen han är förälskad i, om han hjälper henne bli bättre på fotboll. Det slutar dock med att den vackra tjejen blir förälskad i huvudpersonen och huvudpersonen blir förälskad i sin rumskompis. Tvillingbrodern kommer tillbaka precis i tid att få en kärleksförklaring från den vackra tjejen, som inte kan se skillnad på honom och systern i manskläder.
Den utklädda tjejen tar av sig sin manskostym och rumskompisen inser då att han är förälskad i henne. Det slutar lyckligt för alla (nästan).


Låt oss gå vidare till

NAMN

I Twelfth Night heter huvudpersonen Viola, hennes tvillingbror Sebastian och hertigen kallas Hertig Orsino (eller 'Duke' Orsino på engelska). Den vackra kvinnan heter Olivia.

I She's the man heter huvudpersonen Viola, hennes tvillingbror Sebastian och rumskompisenheter Duke Orsino. Den vackra tjejen heter Olivia.



Förutom det mest uppenbara som huvudpersonerna, har även birollerna likheter.

Malvolio- En torrboll som försöker uppvakta Olivia.
Feste- Narren som vet mer än man skulle tro kunna tro.
Kaptenen- En snäll man som hjälper Viola klä ut sig.
Sir Toby- Olivias farbror.
Andrew- Vän till Sir Toby.
Antonio- Sebastians vän som förmodligen är kär i honom.

Malcolm Feste- En töntig pluggis som försöker få Olivia att gilla honom, och som är den enda som räknar ut att "Sebastian" inte är den han säger sig vara.
Paul- En vän som hjälper Viola klä ut sig.
Toby- Dukes vän.
Andrew- Dukes vän.
Monique- Sebastians flickvän.

OCH

En snabb grej med Antonio. Han blir nämnligen bortsläpad i slutet då Sebastian(Viola) säger att han inte känner honom, eftersom Viola aldrig sett honom innan.
Monique blir dumpad av Sebastian(Viola) på en offentlig plats, eftersom Viola hatar henne.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0