Tre flaskor med skit

Kom hem vid fem idag. Gick hem.

Har städat efter hundarnas lek med soporna, alltid lika upplyftande att göra.

Tänkte på en sak på bussen. Varför är det lättare att prata med folk man inte tycker om?
Eller, det är ju såklart lättare att prata med ens vänner och så, men det är lättare att prata med någon om man inte är attraherad av personen. (Fast i vissa fall så kanske man bara inte har personkemi, utan någon som helst attraktion). Det är väl kanske skälet till att könsuppdelningar sker så lätt. Det är ju mycket lättare att samarbeta med någon man inte på något sätt är attraherad av (förutom som kompis haha), och eftersom de flesta i i alla fall våran klass verkar vara hetrosexuella så betyder det att ens "vänner" lättare definieras som personer av samma kön.

Men tillbaka till ämnet. Angelica och jag pratade på bussen imorse om att man inte vill att en person man är tänd på ska sätta sig bredvid en, vilket egentligen är helt ologiskt. Men skälet är ju för att man vill kunna kolla på personen i smyg, och det går ju inte om personen man smygkollar på sitter 20cm ifrån en. Då ser det nog mer ut som om man planerar ett mord eller något. Eller som om man rökt crack.

Okej. Så jag vet ju inte hur det är med alla andra, men jag fungerar såhär. Det är lättare att inte tycka om någon, än det är att tycka om någon, eftersom man inte kan bli sårad av någon man inte tycker om på samma sätt. Det är ju till exempel mycket lättare att snacka skit om någon än det är att komma på bra egenskaper. Eller, det kanske är lika lätt beroende på person, men men vill ju alltid någonstans känna sig lite lite bättre än andra. Därför är det svårare att medge de bra egenskaperna hos en människa då det leder till att man känner sig sämre själv.
Dessutom kanske man är rädd för att man ska säga något korkat eller på något sätt visa att man tycker om personen om man pratar med den för mycket.

Jag tycker att jag varit duktig det här läsåret och pratat med de flesta. Mycket fler än vad jag skulle gjort om ingen redan tyckt jag var konstig. Och MYCKET fler än vad jag gjorde i 7an t.ex.
Och jag vet inte riktigt hur jag uppfattas men jag är inte direkt den socialaste jag vet, har aldrig varit en people-person. (Speciellt inte när the people råkar vara barn). Och som Charlotta garanterat märkt så är jag inte överdrivet pratglad när jag är ensam, speciellt inte på bussen.

Och det blev en jävla mycket text nu, som ingen kommer orka läsa. Men om du orkar läsa allt, skriv en kommentar och berätta om din seger.


Kommentarer
Postat av: Charlotta

Vaddå ensam? Jag sitter ju bredvid ^^ Men som sagt. Behaglig tystnad.

Det skulle vara lättare att förstå vad du menar om du berättar irl. Nu låter det nästan som du blivit sårad av någon? Har det något med det du frågade om i skolan idag, att du tycker folk har kollat annorlunda på dig?

Ha en bra helg. kram

2010-05-21 @ 20:24:10
Postat av: Lejonhjärta

ja, förmodligen hehe. och nej, det har det inte, jag bara började tänka på hur det är lättare att prata med vissa och så blev det som det blev (:



Desamma, och grattis till segern förresten! :P

2010-05-21 @ 20:50:53
URL: http://outercore.blogg.se/
Postat av: Charlotta

Seger? :P

2010-05-21 @ 21:38:39
Postat av: Anonym

Hmm.. Du får mig att fundera. Och självklart läste jag igenom.

2010-05-21 @ 22:14:34
Postat av: Lejonhjärta

Charlotta: Att läsa igenom hela texten var en seger (sista raden)



Anonym: Hoppas att dina funderingar kan leda till en gemensam konversation någon gång.

2010-05-21 @ 23:34:04
URL: http://outercore.blogg.se/
Postat av: maja, you know

va länge sedan jag såg dig/er på bussen nu!!!

(ja jag läste igenom allt!)

2010-05-22 @ 00:17:33
Postat av: Sofia

Seger!

Knasigt, för jag har uppfattat dig som rätt social ändå... Betyder detta att jag var lesbisk i högstadiet?

2010-05-24 @ 18:41:17
Postat av: Sofia

Seger!

Vad knasigt, för jag har uppfattat dig som rätt social ändå... Betyder detta att jag var lesbisk i högstadiet, men nu har bytt kurs?? x)

2010-05-24 @ 18:42:31
Postat av: Lejonhjärta

maja: starkt jobbat!



sofia: förmodligen ja...



nä men jag vet inte, det betyder kanske att du har en superbra förmåga att bryta den barriären :O :D

2010-05-24 @ 20:50:30
URL: http://outercore.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0