The Office

Har funderat en hel del nu och har kommit fram till ett svar för alla The Office-fans. (Jag menar då orginalversionen och inte den kassa, lama b-kopian som amerikanarna gjort).

Frågan man ställer sig när man ser på detta geniala program, är ju hur de skulle få för sig att de skulle göra en kopia av programmet från första början. Jag menar, de talar ju ren engelska, de är mycket roligare och de är mycket mer klockrena eftersom de är autentiska. Ingen vid sitt sinnes fulla bruk skulle ju få för sig att göra en kopia av Queens gamla låtar till exempel, för det blir inte bättre än Queen.
Plus att de har med en av mina favoritkomiker, Ricky Gervais. Jag vet att de flesta känner igen Steve Carell från 40 year-old virgin och blahi blaha, men någon komiker är han icke.
Och även om han är det så är han säkert inte lika bra som Gervais.

Okej, grundtanken är ju då varför man ens vill försöka "ersätta" orginalet med en annan. Tyckte man bara att själva idén var bra, men ville göra det lite sämre bara? Eller förstår inte amerikanarna något annat än "amerikanska"?
Svaret är enkelt.

Det var såhär, amerikanarna såg att britterna gjort ännu en rolig serie och ville ta del av den. Men för att inte verka mesiga så gjorde de sin egen version (detta är ju väldigt viktigt för amerikanare, att allt ska vara amerikanskt). Vad de inte förståd var (och detta eftersom de är just amerikanare), att de ser ännu mesigare ut att ta någon annans idé och kopiera den till något sämre.
Anledningen till varför de gjorde den sämre var inte för att de inte visste vad de skulle skriva i manuset, för alla som tittat vet att de har kopierat rakt av. Nej, anledningen är för att folk ska fatta skämten. Ni förstår, amerikanare har en väldigt platt humor. Kiss och bajs, det är roligt. Amerikan Pie är roligt. Men det krävs helt öppna, raka, uppenbara skämt för att det ska uppfattas av fläskhjärnorna. Det är därför de har skrattspår på varenda jävla komediserie i USA, det är det enda sättet de vet skillnaden i fall de kollar på Criminal Minds eller Roseanne.

Jag talar ju nu såklart om det kommersiella USA, TV-serier. Det finns ju roliga, konstiga filmer som kommer därifrån. Exempel är Otis, Me and you and everyone we know och Behind the mask.
Fast den första ska nog vara en skräck-komedi (eller liknande), den andra ska nog vara ett drama och den tredje är en skräckfilm. Men en rolig sådan. Alltså, inte zombie-rolig utan rolig rolig. Lite svart humor bara.

Jag undrar när USA ska lära sig att UK är bättre på komedi. Kolla på Monty Python, Ali G/Borat/Bruno, The Office, Man stroke woman, Mr.Bean(okej, lama skämt och skrattspår, men han är världskänd), Shameless, Skins, listan går vidare.

Dessutom är det kvalitét, inte kvantitet, som räknas.

Godnatt.



Hehe a little sexist for you there
(Rhys Darby-style)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0